ΠΙΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ

O Νίκος Νίκου σπούδασε στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων «Le monde» και είναι executive chef και consulting manager σε Ελλάδα και Αμερική.

Σήμερα έχει αναλάβει τη διεύθυνση, consulting chef στο υπέροχο «Σπιτάκι coffee bistro» στη Νέα Ιωνία. Για 19 συναπτά έτη ανήκει στο βασικό δυναμικό του Intercatering, ενώ από το 2015 είναι επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef Club).

Ο Νίκος Νίκου λοιπόν, μας υποδέχεται στο νέο στέκι της Νέας Ιωνίας, όπου εκεί θα σας μαγειρέψει υπέροχα πιάτα, που πραγματικά θα σας μείνουν αξέχαστα!

Το πρωί μπορεί να απολαύσεται τον καφέ σας ενώ από το μεσημέρι και μετά έχει τη δυνατότητα να γευτείτε νοστιμιές από τον χρυσοχέρη Νίκο Νίκου.

Αρνάκι με αμπελόφυλλό

ΥΛΙΚΑ

-1 μπούτι αρνάκι ξεκοκκαλισμένο

-1 καρότο

-200γρ. γραβιέρα

-100γρ. γιαούρτι

-20 αμπελόφυλλα

-1 ποτήρι λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε πάνω στον πάγκο μας ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, μετά ένα φύλλο λαδόκολλα και μετά τα αμπελόφυλλά μας.

Συνεχίζουμε με το αρνάκι, αφού το έχουμε ανοίξει και εμείς λίγο στα χονδρά του κομμάτια.

Και έπειτα αλείφουμε με γιαούρτι όλη την επιφάνειά του και τοποθετούμε στη μέση τα καρότα και τη γραβιέρα σε κομμάτια, αλατίζουμε και πιάνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου και της λαδόκολλας και το τυλίγουμε με ρολό.

Αφού το κλείσουμε σαν καραμέλα, τα βάζουμε στο ταψί με ένα ποτήρι κρασί λευκό και το ψήνουμε στους 160 για 2 ώρες και 30 λεπτά ή 3 ώρες.

Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε φέτες.

Ρυζόγαλο τηγανητό με σάλτσα αγκλέζ

ΥΛΙΚΑ

Για το ρυζόγαλο

-200γρ. ρύζι γλασέ

-100γρ. γάλα φρέσκο

-50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

-60γρ. άνθρος αραβοσίτου βανίλια

-150γρ. κορν-φλεκς

-50γρ. φιστίκη Αιγίνης

Για τη σάλτσα

-2 αυγά

-140γρ. ζάχαρη κυσταλλική

-250γρ. κρέμα γάλακτος

-1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ρύζι μας να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τη ζάχαρή μας, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα που το έχουμε ανακατέψει με το άνθος αραβοσίτου και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει, σπάνε στο μπλέντερ τα κορν-φλείκς μαζί με τα φιστίκια Αιγίνης πλάθουμε το ρυζόγαλό μας σε μπολάκια και τα πανάρουμε μέσα στο μείγμα μας και τα τηγανίζουμε.

Έπειτα παίρνουμε 2 αυγά σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά μαζί με την κρέμα και 1 βανίλια και τα βράζουμε, μέχρι να φτάσει περίπου 80 βαθμούς.

Το αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και συνοδεύουμε το ρυζόγαλό μας

 

Ταλιατέλες με χταπόδι και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό χταπόδι

-1 τεμ. Κολοκύθι μέτρια

-1 τεμ. Παντζάρι

-1 φύλλο δάφνης

-1 σκελίδα σκόρδο

-250 γραμμάρια ντομάτα χοντροκομμένη

-200 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

-500γρ. ταλιατέλες

-100γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το χταπόδι μας, το βάζουμε στην κατσαρόλα μας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, χωρίς τίποα άλλο να βράσει στα υγρά του, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, μετά από 30 λεπτά ρίχνουμε το σκόρδο μας, το κρεμμύδι μας, το κολοκυθάκι μας κομμένο σε κύβους και την ντομάτα μας.

Μόλις πάρουν βράση, μετράμε άλλα 15 λεπτά και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι μαύρο και τις ταλιατέλες μας.

Μόλις βράσουν και τα ζυμαρικά μας, τα σερβίρουμε στο πιάτο μας και τρίβουμε από πάνω λίγο παντζάρι στον τρίφτη.

Κορτεζίνες πανσέτας καραμελωμένες

ΥΛΙΚΑ

-2 κιλά κορτεζίνα πανσέτας

-300γρ. bbq sauce

-3 κουταλιές της σούπας μέλι

-100γρ. κέτσαπ

-100γρ. ελαιόλαδο

-2 τσίλι πιπεριές (προαιρετικά)

-50γρ. ξύδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φοβερός μεζές, παίρνουμε τα υλικά μας εκτός από το κρέας μας, τα βάζουμε σε μία μπασίνα και τα χτυπάμε.

Βάζουμε λίγο αλάτι και ρίγανη και αλείφουμε το κρέας μας με την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί.

Το βάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα μας πάνω στο κρέας μας.

Έπειτα, το βάζουμε στον φούρνο στους 110 βαθμούς για 2 ώρες και 30 λεπτά. Όχι δυνατότερη θερμοκρασία, γιατί η σάλτσα μας θα κοπεί και θα γίνει νερό.

Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα κόκκινο μήλο

ΥΛΙΚΑ

-2 τεμ. Ψαρονέφρι

-1 πιπεριά Φλωρίνης

-150 γραμμάρια φέτα

-2 μήλα κόκκινα

-20 γραμμάρια μηλόξυδο

-1 κουταλιά της σούπας μέλι

-8 φύλλα δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το ψαρονέφρι μας και το τρυπάμε οριζόντια με το δάκτυλό μας, γίνεται πολύ εύκολα, για να το γεμίσουμε με φέτα και πιπεριά Φλωρίνης, το αλατίζουμε και το ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο ή στη σχάρα μας.

Για τη σάλτσα μήλου: Βάζουμε το μήλο μας χωρίς τη φλούδα κομμένο στα τέσσερα, σε μια κατσαρόλα να βράσει, μαζί με τον δυόσμο.

Αφού βράσει, το στραγγίζουμε απ’ τα νερά, το βάζουμε στο μπλέντερ και μετά το περνάμε από τη σήτα, βάζουμε το μέλι μας και το μηλόξυδό μας, το χτυπάμε σε ένα σύρμα και τα βάζουμε στο πιάτο μας από κάτω και από πάνω το ψημένο ψαρονέφρι μας.

Ψαρόσουπα

ΥΛΙΚΑ

-300γρ. κοκκινόψαρο

-200γρ. λούτσους

-2 λαυράκια

-200γρ. κρεμμύδι ξερό

-1 καρότο

-1 κολοκύθι

-100γρ. πράσο

-3 κλωνάρια σέλινο

-100γρ. ελαιόλαδο

-3 κόκκους μπαχάρι

-3 πατάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα και το κοκκινόψαρο και τον λούτσο από πάνω, ελαιόλαδο, αλάτι, 3 κόκκους μπαχάρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το μισό ψάρι μας.

Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτό καπάκι, για να μην μας πάρει βαρύ άρωμα από το ψάρι και τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 40λεπτά.

Όταν βράσουν, αφαιρούμε προσεχτικά τις πατάτες μας και τα καρότα και σουρώνουμε τον υπόλοιπο ζωμό μας, το βάζουμε σε ένα πιάτο βαθύ, προσθέτουμε μια πατάτα σε κάθε πιάτο κομμένη στα τέσσερα και το καρότο σε ροδέλες.

Παίρνουμε το λαβράκι το φιλετάρουμε και βγάζουμε και την πέτσα του και το σοτάρουμε σε λίγη λιπαρή ουσία ελαφρά και το βάζουμε στο πιάτο με τη σούπα μας ολόκληρο, σε σχήμα ρολό.
Ht Fitness – 2704 N Main St Taylor, TX – Health & Fitness, Exercise & Fitness Programs – (512)-352-6860 pharmacom labs more than million british colonial coin collector’s club forum